ingilizce kelime/cümle/gramer

Monday, May 22, 2006

Grafikler Renkler

Grafiklerde başarıyı yakalamak

Şubat 7, 2006 | Tasarım | 3 yorum

Grafiklerde baÅ�arıyı yakalamakGrafikler, sitenin en önemli parçalarından biridir. Siz de, aynı ressamların resimlerine imzalarını bıraktıkları gibi, grafiklerinizi imzalamak istemez misiniz? Bu yazı da, grafik kalitenizi artırmaya yarayabilecek birkaç ipucundan bahsediyoruz.

RENKLER
Koyu renkler her zaman çekicidir. Çalışmalarınıza kırmızı yerine bordo, mavi yerine lacivert serperek ayrı bir hava katıp, alıcılığı artırabilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız, biraz da risk alarak açık veya farklı renkleri de deneyebilirsiniz. Seçtiğiniz renklerde uyumluluk da, yine çok önemli olup, kırmızının üzerine hoş bir mavi çalışmanızı henüz başlamadan öldürebilir. Renkler için, daha önceden de söylediğim gibi ColorSchemer programını deneyebilirsiniz. Ayrıca yine aynı şirketin ücretsiz Colorpix programının çok işinize yarayacağına emin olabilirsiniz.

FONTLAR
Bir sitenin, bir grafiğin, bir reklamın bel kemiğidir fontlar. Tasarımlarınızın kalitesini hoş bir fontun desteğiyle katlarca katlayabileceğiniz gibi, katlarca düşürmeniz -yine sizin elinizde-. Çok farklı işler olmadıkça, çalışmalarınızda genellikle Sans Serif tipi fontlar kullanmak size artı puan getirecektir. Ücretsiz fontlar için önerilebilecek en iyi site dafont.com olup, myfonts.com/whatthefont üzerinden adını bilmediğiniz fontların çoğunun adını öğrenmeniz mümkün.
Fontlarda gölge ve diğer efektlerin ayrı bir önemi vardır. Gölgelerin boyutlarını aşırıya kaçırmamak her zaman daha iyi olduğu gibi, farklı efektler uygulamak da kaliteyi artıran etkenlerdendir.

FOTOĞRAFLAR
Fotoğraflarla çalışmalarınıza farklı bir hava katabilirsiniz. En iyi stok fotoğraf sitesi olarak SXC‘i önerebilirim. Ayrıca Flickr’da çok hoş fotoğraflara rastlayabilir, bunları kendinize örnek alabilirsiniz. Flickr’da arama yaptıktan sonra, sol üstte bulunan Most interesting’i seçerek, en beğenilen fotoğrafları görebilir, seçeceğiniz fotoğrafın kalitesini artırabilirsiniz.

Son olarak, unutmayın ki sadelik ve ayrıntılar her çalışmaya kalite katacaktır. Ayrıntılara çok dikkat edin, her bulduğunuz efekti grafiğiklerinize uygulamayın.

Bu ve bunun gibi kriterleri uygulayarak, sizin yaptığınız grafiği bir ziyaretçi gördüğü zaman ‘aaa!, bak bunu Osman yapmış’ demesini sağlabilirsiniz. Bu kriterlerden her biri sizin imzanızın bir parçası olacak.

orijinal yazı:muhammetsevim

0 Comments:

Post a Comment

<< Home